Двох дітей вдалося повернути з окупованих територій Херсонської області

Ілюстративне фото: pixabay.com

Ще двох українських дітей вдалося повернути додому з російської окупації — дівчаток трьох і п’яти років разом з їхньою мамою. Про це сьогодні, 1 серпня, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, інформує FREEДОМ.

За його словами, сім’я не могла самостійно виїхати, їй допомогло Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та громадська організація “Українська мережа за права дитини”.

“Ще для однієї української родини жахи російської окупації — позаду. З моменту підготовки до виїзду минуло 15 днів, третину з яких зайняла дорога. Головне, що зараз мама з дітьми — у безпеці, отримують необхідну підтримку. З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути вже 154 дитини з Херсонської області”, — написав Олександр Прокудін у Telegram.

Читайте також: Російські загарбники використовують дітей для впливу на населення на окупованих територіях України, — Дунда

Нагадаємо, 2022 року росіяни обмежили виїзд українців з окупованих територій. Виїзд заборонили чоловікам призовного віку, а у людей інших вікових груп, особливо у жінок із дітьми, є можливість покинути окупацію. Про це розповів директор Інституту стратегічних досліджень і безпеки, засновник “Східної правозахисної групи” Павло Лисянський.


Ви можете допомогти повернути неповнолітніх громадян України додому. Якщо проживаєте на території Білорусі, Росії або на тимчасово окупованих територіях України та володієте інформацією про депортованих дітей — напишіть у Telegram-канал “Я тут” або на сайт FREEДОМ. Київ гарантує анонімність.

Нагадаємо, телеканал FREEДOM у партнерстві з радницею-уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України запустив інформаційну кампанію “Знаєш — скажи!”, яка має на меті мотивувати жителів Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти їхньому поверненню до України.

Прямий ефір