Ілюзорна картина світу в голові Путіна змушує його завдавати масованих ударів по мирних містах України, — Яковенко

Ігор Яковенко. Фото: espreso.tv

Володимир Путін, його оточення і російська пропаганда справді вірять у те, що Україну можна змусити сісти за стіл переговорів, завдаючи масованих ударів по мирних містах. Путін не розуміє, що терор не призведе до того результату, якого він прагне. Про це сьогодні, 14 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський журналіст, соціолог Ігор Яковенко.

“Це та картина світу, яка існує в голові у Путіна і людей, які обслуговують цей режим. Стереотип про те, що Україна — це не країна, що насправді РФ воює не з Україною, а з НАТО, як і раніше, сидить у голові Путіна. Він і його оточення, російська пропаганда переконані в тому, що Україну можна поставити на коліна, більше вбивши українців”, — сказав він.

Путін вимагає, щоб Україна прийняла його умови та капітулювала.

“Путін вимагає повної та остаточної капітуляції України, зміни влади, перетворення України або на частину Росії, або на якийсь сателіт, нову державу, яка буде так само підконтрольна Росії, як Білорусь. Ця ілюзорна картина світу в голові Путіна змушує його використовувати такі речі, як масовані удари по мирних містах України”, — зазначив соціолог.

Путін і його оточення не розуміють, що тактика терору не працює.

“Вони не розуміють, що це не працює. Вони не розуміють, що Україна не буде здаватися. Так само як Гітлер до самого кінця свого життя не розумів, що він будує абсолютно хибну картину світу. Точно так само і Путін до кінця своїх днів не зрозуміє всю глибину брехливості тієї картини світу, яка існує в його голові”, — резюмував Яковенко.

Читайте також: Поки Путін у Кремлі, брехня буде головною зброєю режиму, — Яковенко

Прямий ефір