На саміті НАТО Вашингтон оголосить про нові кроки щодо посилення української ППО, — ЗМІ

Комплекс ППО Patriot. Фото: gettyimages.com

На саміті НАТО 9-11 липня у Вашингтоні США оголосять про нові кроки щодо посилення протиповітряної оборони та військового потенціалу України. Про це пише The Washington Post із посиланням на високопосадовця адміністрації Байдена, передає FREEДОМ.

За словами урядовця, наступного тижня союзники продемонструють потужну підтримку України. Члени Альянсу ще раз підтвердять, що майбутнє України — в НАТО, та анонсують збільшення військової, політичної та фінансової підтримки Києва.

Також у четвер, 11 липня, відбудеться засідання Ради НАТО — Україна, після якого президент США Джо Байден проведе спільний захід із українським лідером Володимиром Зеленським та майже двома десятками союзників, які підписали угоди про безпеку з Україною.

Читайте також: На саміті НАТО можуть бути представлені елементи Стратегії підтримки України з боку США, дипломат

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський подякував партнерам із G7 (“Великої сімки”) та іншим країнам за посилення протиповітряної оборони, повідомивши зокрема, що є посилення від Сполучених Штатів. Глава Української держави також висловив сподівання на потужні результати захисту українського неба за підсумками саміту НАТО.

Читайте також: Яких конкретних кроків чекає Київ від саміту НАТО у Вашингтоні — деталі (ВІДЕО)

Прямий ефір