Російські війська збільшили активність на Торецькому напрямку: про мету противника розповів Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

Російські окупаційні війська в напрямку Торецька Донецької області діють цілеспрямовано. Противник використовує свої атаки для розтягування українських резервів, а захоплення міста може призвести до втрати Силами оборони України важливого логістичного центру. Про це сьогодні, 5 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

“Активізація на Торецькому напрямку не випадкова. Окупанти використовують так звану “тактику тисячі порізів”: одночасне завдання кількох ударів по допоміжних напрямках для відтягування резервів Збройних сил України”, сказав він.

За його словами, Торецький напрямок виділяється і тим, що місто розташоване приблизно за 10 кілометрів від окупованої Горлівки.

“Торецьк знаходиться на панівній позиції, так само як і Часів Яр. Це означає, що контроль над Торецьком дозволяє ЗСУ тримати під вогневим контролем Горлівську агломерацію, що є оперативними тилами ЗС Росії”, пояснив Снєгирьов.

Крім того, як він зазначив, Торецьк відіграє ключову роль як найбільший логістичний центр для українських захисників.

“Подальше просування в напрямку Торецька та його можлива окупація дадуть певні переваги, такі як можливість флангового удару по позиціях ЗСУ в районі Часового Яру. Це також дасть змогу контролювати логістичні маршрути, що з’єднують оперативні тили ЗСУ із зоною бойових дій”, акцентував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Втрати росіян перевищили 548 тис. військових — оновлені дані Генштабу ЗСУ

Як повідомлялося, на Торецькому напрямку ворог здійснив 30 атак неподалік населених пунктів Північне, Торецьк і Нью-Йорк.

Прямий ефір