У прикордонних районах України та РФ тривають бої низької інтенсивності — ситуацію проаналізував військовий експерт

Сили оборони України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У прикордонних районах як з української, так і з російської території йдуть бойові дії низької інтенсивності. Про це сьогодні, 25 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Сергій Грабський.

“Ситуацію в прикордонних районах можна розглядати як бойові дії в умовах військового конфлікту, але бойові дії низької інтенсивності. Тому що якщо взяти зведення, які публікують, які доступні, загалом, як широкій кількості читачів, так і фахівцям, то ми бачимо, якщо аналізувати їх правильно, що фактично не тільки в Бєлгородській області, а й у Чернігівській, Сумській та суміжних із ними Брянській, Курській областях, бої тривають. Ці бої носять характер вогневих ударів — артилерія, міномети. Ці бої носять характер проникнення й бойових зіткнень диверсійно-розвідувальних груп. Ці бої носять характер протидії сил безпеки спробам проникнення на територію”, — сказав він.

За словами експерта, на сьогодні “сірою зоною” можна вважати ділянки на 5 кілометрів по обидва боки кордону, де цивільній людині перебувати небезпечно через бойові дії.

“Тобто там війна триває, війна не зупинилася ні на секунду, вона носить дещо інший характер”, — додав Грабський.

Читайте також: ЗСУ б’ють західною зброєю по РФ — сфери застосування та обмеження (ВІДЕО)

Раніше експерт з питань національної безпеки Іван Варченко заявив, що російські війська втратили перевагу несподіваних маневрів біля кордонів з Україною.

Прямий ефір