Росіяни за допомогою дронів сформували розвідувальний простір над Харковом, — експерт

Збитий російський "Орлан-10". Скріншот: uatv.ua

Російські окупанти за допомогою безпілотних апаратів сформували над Харковом розвідувальний простір. Про це сьогодні, 4 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник благодійного фонду “Закриємо небо України” Ігор Романенко.

“Над Харковом, на жаль, росіяни сформували такий розвідувальний простір на рівні безпілотних апаратів. І ці апарати типу “Орлан-10” та інші, їх треба знищувати, розчищати небо над Харковом й позбавляти можливості дії їхнього розвідувально-ударного комплексу. Тобто ці літальні апарати-розвідники з’ясовують, де знаходяться якісь об’єкти, зокрема й батареї, і позиції батареї, наприклад, у майбутньому Patriot, та завдяки передачі цієї інформації — там лічені хвилини для ведення даних для тих самих російських батарей “Іскандер” або завдання ударів, скажімо, авіацією”, — сказав Романенко.

Він підкреслив, що Україні необхідні засоби ППО, озброєння та боєприпаси до цих засобів, щоб зламати систему, яку росіяни формують над Харковом.

“Робота ведеться в цьому напрямку. Все питання в часі. Тобто нам потрібні відповідні засоби”, — сказав експерт. 

Читайте також: Єдиний спосіб протидії КАБам — знищувати їхні носії на території Росії, — Долінце

Зазначимо, спробою прорвати оборону Харківської області Росія, по суті, зробила собі ведмежу послугу. Військам РФ так і не вдалося досягти успіхів на полі бою, а західні партнери України один за одним дають Києву дозвіл на застосування своєї зброї для ураження цілей на території країни-агресора.

Прямий ефір