За час правління Лукашенка населення Білорусі скоротилося з 10 млн до 7,8 млн — деталі від громадського діяча

Сергій Бульба. Фото: bel-news.by

Через режим Олександра Лукашенка Білорусь покинуло багато жителів країни. З 2020 року дуже багато виїхало потенційно здібних людей. Про це сьогодні, 29 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів білоруський громадський діяч, організатор “Білого легіону” Сергій Бульба.

Він зауважив, що пасіонарний склад у будь-якій країні становить близько 5%.

“У нас виходить, що 10-15% жителів країни виїхали через радянський рай Лукашенка. Ось це біда серйозна”, — висловив думку Бульба.

Громадський діяч звернув увагу, що якщо в країні, звідки були змушені емігрувати люди, відбуваються зміни, то в перший рік повертається 90% тих, хто виїхав, на другий — 40%, на третій — близько 10%.

“А ми маємо вже четвертий рік. Білоруси, які виїхали, — це якраз ті, хто здатний налагодити свій бізнес, хто здатний і собі заробляти, і державі податки хороші платити. Лукашенко вже це розуміє, він уже кілька разів порушував це питання. Паралельно з цим іде вже з кількох джерел інформація про те, що Лукашенко дав команду дізнатися за використовуваними кредитними картками, за білінгом мобільних телефонів, за СМС зібрати інформацію, скільки реально населення залишилося в Білорусі. Подейкують, те, що йому доповіли, його дуже засмутило. Із 10 млн, коли він прийшов, у Білорусі залишилося 7,8 млн”, — розповів він.

Бульба додав, що, хоча в Білорусі й не було війни, з країни виїхали найталановитіші та найздібніші люди, які хочуть жити в нормальній країні.

Читайте також: Майже сотня підприємств військового сектора Білорусі працюють на Росію — деталі від Мацкевича

Прямий ефір