Майже сотня підприємств військового сектору Білорусі працюють на Росію — деталі від Мацкевича

Техніка ЗС РФ. Ілюстративне фото: Facebook/Арсен Федосенко

Майже сто підприємств у військово-промисловому секторі Білорусі надають підтримку російській агресії, що наголошує на важливості посилення санкцій Європейським Союзом, зокрема на активному виявленні схем обходу обмежень. Про це сьогодні, 29 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив білоруський політик, представник Координаційної ради демократичних сил Білорусі Валерій Мацкевич.

“Варто тільки задуматися: близько 100 підприємств військово-промислового комплексу Білорусі працюють на російську агресію. Майже 2 000 комплектуючих і озброєнь поставляються в Росію, зокрема для систем “Град”, — сказав він.

Білоруський політик наголосив на необхідності посилення ЄС у сфері кримінальної та фінансової відповідальності для тих, хто порушує санкції проти Білорусі та Росії.

“Потребує поліпшення робота з викриття так званих схем обходу санкцій, включно з регулярним оновленням санкційних списків. Фірми-прокладки з фіктивними власниками — це ціла індустрія, що підтримує російську агресію і раніше не потрапляла під санкції”, — зазначив Мацкевич.

Представник Координаційної ради також додав, що триває робота над впровадженням більш стійких і активних програм щодо вторинних санкцій проти компаній у третіх країнах.

“Тому Путін і Лукашенко можуть вважати себе союзниками, у яких все стабільно і стійко. Однак ми бачимо інструменти та механізми, здатні ефективно обмежувати їхню можливість проводити агресивну політику та агресивні дії”, — резюмував Валерій Мацкевич.

Читайте також: Посли країн-членів Євросоюзу обговорили питання ухвалення переговорних рамок щодо вступу України та Молдови до ЄС

Раніше Валерій Мацкевич повідомив, що санкції проти Росії в рази перевершують ті, які накладено на режим Лукашенка, що залишає значний простір для дій Москви через Мінськ.

Прямий ефір