120-130 F-16 дозволять Україні завдати серйозної шкоди ВПС РФ, — Хазан

Геннадій Хазан. Фото: facebook.com

Україні необхідно 3-4 бригади винищувачів F-16, а це 120-130 бортів, для ведення ефективної боротьби з військово-повітряними силами (ВПС) РФ, а також забезпечення Силам оборони якісного та масштабного ведення наземних операцій. Про це сьогодні, 25 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів президент Української авіаційної асоціації пілотів і власників літаків “АОПА Україна”, український авіатор і волонтер Геннадій Хазан.

“Процес підготовки пілотів відбувається послідовно. Нам необхідно мінімум 3-4 бригади. 120-130 літаків дадуть змогу Україні переломити ситуацію в повітряному просторі і завдати серйозної шкоди військово-повітряним силам Російської Федерації. Літаки РФ не зможуть наближатися на відстань 100-150 км до кордонів України”, — сказав він.

F-16 здатні змінити ситуацію на фронті, а також посилити протиповітряну оборону (ППО).

“Кориговані авіаційні бомби (КАБ) застосовуються на відстані 70-80 км від переднього краю кордону. Якщо ми ворожу авіацію не допустимо на цю дистанцію, це суттєво вплине на наземну операцію і дасть змогу Збройним силам України якісніше і масштабніше вести наземні операції”, — зазначив авіатор.

Він наголосив, що Російська Федерація не повинна розуміти, яку модифікацію F-16 отримає Україна.

“Головне, щоб Україна отримала літаки модифікації не нижче за блок 50-52. Це дозволить суттєво протистояти російській авіації. І така модифікація новіша. РФ не повинна розуміти, якого рівня модифікації будуть літаки, щоб не розробити тактику або стратегію боротьби з даним типом і класом повітряних суден”, — резюмував Хазан.

Читайте також: Коли Україна отримає винищувачі F-16 і чи готова їх використовувати — розбір (ВІДЕО)

Прямий ефір