“Вони зав’язли на Харківському напрямку”: можливість наступу росармії на Сумщину оцінив генерал

Ситуація на Сумщині. Ілюстрація: deepstatemap.live

У росармії зараз немає сил і засобів відкрити ще один напрямок фронту — у Сумській області. Таку думку сьогодні, 16 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

“Раніше вони планували наступати на Сумщину, але зараз це малоймовірно. У РФ уже немає сил і засобів на Суми. Так, вони будуть обстрілювати цю область, це точно. Вони будуть таким чином проводити свої акції терору, щоб примушувати людей “вимагати миру”. Вони постійно погрожуватимуть, що заходитимуть на цю територію, щоб ми тримали й там контингенти. Але сил і засобів для масштабних операцій у них немає”, — сказав Маломуж.

Тому, на його думку, росармія продовжить обстріли Сумської області та диверсійні операції на кордоні із заходом на українські території.

“Але у них зараз немає можливості розгорнути угруповання хоча б у 30-40 тис. військових, щоб цей наступ був більш-менш логічним і успішним. Вони зав’язли на Харківському напрямку. У Донецькій області не можуть захопити Часів Яр, щоб рухатися далі на Костянтинівку, Краматорськ і Слов’янськ. На цих напрямках їм теж необхідно тримати свої позиції. Тому перекинути великі угруповання на Суми у противника немає можливості. Думаю, що зараз це нереально”, — наголосив генерал.

Читайте також: Не дозволяють ресурси: військовий експерт оцінив можливість масштабного наступу росіян на Сумську область

Прямий ефір