У Росії дефіцит із виробництвом балістичних ракет, — Коваленко про застосування росармією балістики з КНДР

Олександр Коваленко. Фото: uatv.ua

Росія продовжує обстрілювати Україну ракетами з КНДР. Очевидно, у РФ дефіцит із виробництвом власних ракет. Про це сьогодні, 11 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“У Росії дефіцит із виробництвом своїх балістичних ракет, зокрема, йдеться про ракети модифікацій 9М723 і 9М728 ОТРК “Іскандер”. Проблеми з ракетами почали виникати ще 2022 року, в першій половині, але росіяни частково намагалися їх вирішити тоді переходом на комплекси С-300. Це комплекси протиповітряної оборони, але якщо переналаштувати їх на завдання ударів по поверхні, то вони набувають властивостей балістичного типу. Але С-300 — без підсвічування, мають вкрай низьку точність і досить обмежену дальність ураження, тому їх переважно застосовували для терористичних актів проти цивільного населення в прифронтовій зоні, тобто в межах 50, 70 км, до 100 км від лінії зіткнення”, — повідомив він.

Коваленко звернув увагу, що повноцінна балістична ракета застосовується здебільшого російськими окупаційними військами для завдання ударів, як вони вважають, по більш важливих цілях.

“Якимось об’єктах, які для них вважаються пріоритетними. Наприклад, завдання удару по якомусь готелю, оскільки вони отримали інформацію, що там або базуються військовослужбовці Сил оборони України, або ж добровольці країн НАТО, або ж узагалі проводяться збори всіх генералів Північноатлантичного альянсу із Залужним. І після цього вони рапортують. Наприклад, у Харкові було буквально днями, коли було знищено пансіонат “Сонячний”, і всі російські пропагандисти навперебій доповідали, що там ледь не нарада генералів НАТО відбувалася. Звичайно, це дуже дурна заява з урахуванням місця розміщення — практично за 20 км від кордону з Росією — цього пансіонату”, — зазначив військово-політичний оглядач.

Читайте також: У РФ вже думають не тільки про обстріли України, а й про захист своїх міст: навіщо Москві ракети з КНДР — думки експертів

Нагадаємо, за 2023 рік росіяни змогли знайти шляхи для обходу санкцій. Завдяки цьому в РФ налагодили виробництво ракет, якими обстрілюють Україну.

Прямий ефір