У Держприкордонслужбі розповіли, коли завершиться будівництво проекту “Стіна” на кордоні з РФ

Фото UATV


У листопаді 2014 року уряд України виступив з пропозицією посилити кордон з РФ і спорудити там фортифікаційні споруди і охоронні системи, а також вирити рів. Проект отримав назву “Стіна”. Кордон між країнами повинні були зміцнити опорні пункти для прикордонників, спостережні вежі і сигналізація.

Як зараз реалізується цей проект, в інтерв’ю UATV розповів голова Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Петро Цигикал.

“На сьогоднішній день нами освоєно близько 408 млн грн, якщо брати по територіях, то в Харківській області будівництво практично завершено, розпочато – у  Луганській і Сумській областях”, – сказав Цигикал, і додав, що проект “Стіна” – це інтелектуальна охорона державного кордону.

За його словами, в тих ділянках, де вже побудовано інженерне обладнання, практично відсутні будь-які правопорушення. “Цей проект планується закінчити до 2020 року”, – зазначив голова Державної прикордонної служби України.

Також Петро Цигикал наголосив, що з 2014 року Держприкордонслужба істотно змінилася і реформувалася. “За 5 років війни практично 20 тисяч прикордонників пройшли ООС (АТО), це вже зовсім інші люди, які готові до розгортання різних подій і можуть виконати будь-які завдання”, – додав Цигикал.

Нагадаємо, що в Держприкордонслужбі українцям радять не їздити в Росію.

Прямий ефір