Молодь більш освічена і готова до змін, — башкирський громадський діяч щодо подій в регіоні

ОМОН розганяє протестувальників у місті Баймак (Башкортостан), 17 січня 2024 року. Фото: gettyimages.com

Молодь Республіки Башкортостан (Росія) краще орієнтується в сучасних політичних подіях, менш закостеніла, ніж старші покоління, і більш налаштована на зміни. Загальне невдоволення в регіоні продовжує зростати. Про це сьогодні, 28 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів башкирський громадський діяч Артур Заріпов.

“Не можу говорити про точну кількість або про процентне співвідношення, але народ до цього підвели. Тобто наше доросле покоління, яке росло в Радянському Союзі, воно виховане інакше, і воно більш боязко ставиться до будь-яких змін, які можуть відбутися”, — сказав він.

На відміну від старшого покоління, на його думку, молодь оцінює ситуацію більш усвідомлено, розуміючи, що насправді відбувається.

“Молодь більш освічена, обізнана про події, тому що є інтернет, і вона менш закостеніла і більш готова до будь-яких змін. Але все одно більша частина населення, включно з дорослим населенням, також усе розуміють. Невдоволення є, і зростає воно вже давно”, — зазначив він.

Артур Заріпов наголосив, що невдоволення в Башкортостані було спричинене зокрема повномасштабною агресією Росії проти України, а тепер воно загострилося через арешт місцевого активіста Фаїля Алсинова.

“Усі знають, що сталося в Башкортостані, що сталося в Баймаку, потім в Уфі. І сьогодні постійно надходять новини, що затримують хлопців, вриваються до будинків зі зброєю, люди просто пропадають, — ідуть вулицею, і їх потім не можуть знайти. Звичайно, це викликає обурення в народу дедалі більше й більше”, — резюмував Артур Заріпов.

Читайте також: Народом керує ненависть, — Куроптєв про протести в Башкортостані

Раніше російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко заявив, що відцентрові тенденції тліють і протести в Росії триватимуть. Однак повною мірою все це вирветься на свободу, коли буде зламаний хребет путінському режиму.

Прямий ефір