Удари України по військових об’єктах на території РФ прискорять процес капітуляції агресора, — Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Україна не тільки може, а й зобов’язана завдавати ударів по військових об’єктах на території Російської Федерації. Такі дії є законним методом ведення оборони для України. І вони допоможуть прискорити процес капітуляції РФ. Таку думку озвучив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Союзники України, зокрема французи, вже говорять про те, що атаки по військових об’єктах на території Росії з боку України є законним методом ведення оборони. Тобто це вже говорять представники тієї країни, яка до останнього намагалася умиротворити кремлівського тирана. Ті удари, які Україна може і, на мій погляд, зобов’язана завдавати по військових об’єктах Російської Федерації в глибині території цієї країни, якраз прискорять процес її виходу з підписанням ультиматуму, їхньої повної капітуляції в цій війні”, — акцентував Братчук.

Він упевнений, що Росія в такому форматі, в якому сьогодні існує, як країна-агресор, далі у світовій системі безпеки перебувати просто не може.

“Адже не йдеться про те, а сьогодні кремлівська пропаганда над цими меседжами активно працює, що війська НАТО будуть сидіти в Кремлі або там будуть перебувати Збройні сили України. Не йдеться про те, щоби знищувати всіх росіян. А про те, що механізми функціонування російської держави, країни-агресора, країни-терориста мають змінитися докорінно. І тільки тоді і для самих росіян життя може змінитися на краще”, — зазначив спікер.

На його думку, у боротьбі з агресором нині політичні механізми відходять на другий план, адже РФ розуміє тільки силу.

“Ми говоримо про військові дії, звичайно, з використанням і можливих політичних інструментів. Але вони вже йдуть пунктом другим. Перше — Росія розуміє тільки силу і кордони Російської Федерації закінчуються там, де Росія отримує гарячий ляпас”, — сказав Братчук.

Україні сьогодні необхідні ракети великої дальності для того, щоб знищувати логістику, військові об’єкти ворога. Щоб у підсумку економіка РФ не працювала на війну, доповнив гість ефіру.

“Такі ракети є, озброєння є, і такий метод війни сьогодні визнаний і підтриманий усіма провідними країнами світу, практично всіма союзниками України”, — зазначив він.

Братчук нагадав про нещодавні події в Бєлгороді. Використання озброєння за військовими цілями вже приносить результати, вважає він.

“Російські системи ППО не справляються зі своєю роботою, вони є старими і зношеними, це теж факт. Російська ППО вбиває своїх же громадян. А чому? Тому що Росія розв’язала війну. Тому що їхня власна система протиповітряної оборони сьогодні опинилася на фронті, де знищується. Ось такий підхід і принесе нам перемогу, а також заспокоїть Росію на дуже довгий час”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Відповідь від ЗСУ, самообстріли та непрофесіоналізм ППО РФ: вибухи в Бєлгороді обговорюємо з експертами

Нагадаємо, на засіданні Ради безпеки ООН щодо ситуації в Бєлгороді постійні представники європейських країн при ООН заявили, що в смертях росіян винна тільки Росія і Володимир Путін. Обстріл Бєлгорода стався 30 грудня.

Читайте також: Бєлгород без укриттів: у загибелі росіян звинувачують Путіна (ВІДЕО)

Прямий ефір