Електронний реєстр військовозобов’язаних у РФ не новина, росіяни будуть на фронті до самої смерті, — Чувіляєв

ЗС РФ. Фото: ТАСС

У Росії електронний реєстр військовозобов’язаних, хоч і є, але він не працює — згрібатимуть людей на війну під будь-яким приводом. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів прессекретар фонду “Идите лесом” Іван Чувіляєв.

“Закон про електронні повістки, насправді цей пакет законів був прийнятий ще навесні, і вони повинні були запрацювати ще цього літа, ще цього осіннього призову набути чинності”, — зазначив Чувіляєв.

Він сказав, що важко припустити, що зміниться у зв’язку з цими повістками, і чи стане відхилення від призову ще більшою проблемою для громадян Російської Федерації.

“Ми ж не знаємо, чи набудуть чинності ці поправки і чи запрацює цей єдиний реєстр військовозобов’язаних. На сьогоднішній день закон підписано. Є чудова нагода, прикриваючись цим законом, творити абсолютне свавілля. Наприклад, заарештовувати людей під приводом того, що вони в якомусь списку злісних ухилянтів перебувають або виписувати штрафи за те, що вони не з’явилися за повістками, яких вони в очі не бачили”, — вважає гість ефіру.

Також Чувіляєв наголосив, що жодної ротації для російських солдатів не буде, вони будуть на фронті до самої своєї смерті.

“Влада вже виразно дала відповідь: жодної ротації не буде. Усі, хто перебуває на фронті, там перебуватиме до кінця свого життя або до кінця війни. Що стосується протестів дружин і матерів, ну, тут просто нема чого нам особливо сказати… Як тримали на фронті мобілізованих, так і триматимуть”, — сказав він.

Читайте також: Поки Путін перебуває на чолі РФ, війна продовжуватиметься, і єдиний спосіб повернути мобілізованих з фронту — звільнити країну від диктатора, — Курносова

Прямий ефір