Путін і його “команда”: хто з відомих росіян підтримав висунення глави Кремля на п’ятий президентський термін

Володимир Путін. Фото: ap.org

З’їзд “Единой России” в Москві 17 грудня одноголосно підтримав висунення Володимира Путіна кандидатом у президенти Російської Федерації. Він подякував партії за підтримку і виголосив промову, в якій, зокрема, заявив, що російське суспільство, “всі гілки влади та рівні управління показали зрілість, міцність і стійкість”, а плани “західних еліт” дестабілізувати Росію, нібито, “не спрацювали й не спрацюють”, інформує FREEДОМ.

Напередодні ініціативна група виборців офіційно підтримала висунення Путіна на п’ятий президентський термін. У цій групі, так званій “команді Путіна”, опинився льотчик Костянтин Ярошенко, якого у США ще у 2011 визнали винним у контрабанді наркотиків. У 2022 його обміняли на американця, засудженого в Росії за застосування насильства до поліцейських.

Також у групі опинився бізнесмен Олексій Репік. Як пишуть ЗМІ, він причетний до компанії, яка зараз займається будівництвом в окупованому Маріуполі. При цьому у Репіка є будинок у Сан-Франциско і фармацевтичний бізнес у США та Німеччині. Також у списку фігурують пропагандистські військкори, письменник Захар Прилєпін, артисти Шаман і Чичеріна, а також актор Іван Охлобистін. До “команди Путіна” увійшов і бойовик із так званої “ДНР” Артем Жога, саме він начебто попросив главу Кремля піти на новий президентський термін.

Читайте також: Окупанти хочуть втягнути у “вибори” якомога більше мешканців ТОТ: про методи, цілі та протидію розповіла правозахисниця

Нагадаємо, лідер міжнародного руху “Говорите Громче!” Андрій Сидельников заявив, що Міжнародний санкційний комітет звернеться до всіх країн, які займаються санкціями щодо осіб із “команди Путіна”. Мета — позбавити їх можливості користуватися своїми активами на Заході, а також отримувати візи в західні країни. 

Прямий ефір