Кожен член “команди Путіна” опиниться в санкційних списках, — Сидельников

Андрій Сидельніков. Скріншот: uatv.ua

Міжнародний санкційний комітет звернеться до всіх країн, які займаються санкціями щодо осіб із “команди Путіна”. Мета — позбавити їх можливості користуватися своїми активами на Заході, а також отримувати візи в західні країни. Про це сьогодні, 17 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив лідер міжнародного руху “Говорите Громче!” Андрій Сидельников. 

“Кожен електоральний цикл адміністрація відбирає собі відомих людей. У сьогоднішньому списку “команди Путіна” сюрпризів ніяких немає, всі підгодовані і всі один одного вже ліктями давно розсовують, показуючи свою лояльність, прихильність і любов до Володимира Путіна”, — сказав він.

Він наголосив, що кожен учасник з’їздів партії “Единая Россия” є злочинцем і після повалення режиму вони нестимуть покарання.

“Ви знаєте, що в лавах “Единой России” досі перебуває, наприклад, Олег Тіньков (російський підприємець, — ред.). Це єдиний випадок виходу з-під санкцій нині, і треба віддати належне його команді лобістів, яка добре провернула цю схему. Так, він вийшов із російського громадянства, коли він перевертався в повітрі, кульбіти робив, що він тепер ніби не з Путіним, не з адміністрацією, не з російськими спецслужбами. Так ось, він забув, мабуть, вийти з “Единой России” і виходить, що і він висунув Володимира Путіна на п’ятий незаконний термін”, — розповів він. 

Сидельников зазначив, що Міжнародний санкційний комітет “бере під контроль” список осіб, які висунули Путіна на новий президентський термін.

“Ми будемо робити звернення до всіх країн, які займаються санкціями, і рано чи пізно всі ці люди опиняться в санкційних списках. Цю роботу ми почали трохи навіть раніше, ніж було оголошення про висунення Путіна. Списки ми всі отримали, тому будемо починати працювати зі створення кейсів, щоб вони не могли користуватися ні своєю нерухомістю, ні своїми грошима на Заході. І, щоб ні вони, ні їхні родичі не змогли більше ніколи отримати візу”, — підсумував Андрій Сидельников.

Читайте також: Президентські вибори в Росії — не лише незаконні та недемократичні, але й злочинні, — Курносова

Нагадаємо, 8 грудня Володимир Путін оголосив про намір балотуватися на новий президентський термін у березні 2024 року. 

Прямий ефір