Окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Роботиного та Вербового — ситуація на фронті

Сили оборони України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося близько 60 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав два ракетних та 43 авіаційних удари, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення. Про це сьогодні, 15 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Від артилерійських обстрілів армії РФ постраждали близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили 10 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ біля Макіївки, Серебрянського лісництва Луганської області та Торського Донецької області — за добу відбито сім ворожих атак. 

На Бахмутському напрямку українські військові продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку російські окупанти не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ, проте безуспішно. Українські захисники відбили 15 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби Сили оборони України відбили понад 10 атак РФ поблизу Мар’їнки Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти п’ять разів намагалися відновити втрачене положення в районах Роботиного та Вербового Запорізької області, успіху не мали.

На Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають російським окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, ще два — по зенітно-ракетних комплексах армії РФ.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, два артилерійських засоби та район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки РФ на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — карта війни за 14 жовтня (ВІДЕО)

Раніше військовий експерт Владислав Селезньов сказав, що фактично Авдіївка перебуває в напівоточенні армії РФ.

Прямий ефір