На південному фронті російські окупанти активізують тактичну авіацію, — Гуменюк

Наталія Гуменюк. Фото: Facebook/natusya.humenyuk

На лінії фронту на півдні України дуже напружена обстановка: російські окупаційні війська активізують тактичну авіацію. Про це сьогодні, 25 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк.

“Там ворог активізує авіацію. Тактична авіація надзвичайно активна ці кілька днів, зокрема і над Чорним морем, де намагаються тероризувати цивільне судноплавство, і скиданням керованих авіабомб ворог намагається приводити в дію, провокувати детонацію морських мін на всіх морських транспортних шляхах навколо Зміїного. На Херсонщині точно так само використовується тактична авіація з тією лише різницею, що прямо по житлових секторах населених пунктів, по соціальній інфраструктурі, по обласному центру, безпосередньо по самому Херсону, там, де, в принципі, зосередження житлового і соціального сектору дуже густе, і населення більше. Туди теж були спрямовані керовані авіабомби”, — сказала вона.

Гуменюк уточнила, що йдеться про модифіковані снаряди, які росіяни використовують для того, щоб не наражати на небезпеку свою авіацію. Їх засилають із літака тактичної авіації за 50-60 кілометрів від лінії фронту, щоб вони вражали саме населені пункти.

“Знову говоримо про те, що силами протиповітряної оборони знищувати ці керовані авіабомби недоцільно, тому що ми тоді не зможемо захищатися від більш серйозної загрози. Тому особливо характерною зараз виглядає наша потреба в сучасних винищувачах, які можуть знищувати причину таких атак — літаки, що випускають керовані авіабомби”, — наголосила речниця.

Читайте також: 32 бойові зіткнення — російські атаки відбито поблизу Авдіївки, Богданівки, Білої Гори, Роботиного, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, російська окупаційна армія 24 вересня вдарила з артилерії по Корабельному району Херсона. Внаслідок атаки 4 людини травмовані, пошкоджені будинки.

Прямий ефір