Військові дії в Бахмуті яскраво демонструють, що постійне виснаження російської армії дає свої результати, — Коваленко

Бої на Бахмутському напрямку. Фото: instagram.com/libkos

Військові дії в Бахмуті Збройними силами України (ЗСУ) тривають для того, щоб виснажувати армію противника. Таку думку сьогодні, 19 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Якщо не будуть діяти сили оборони України в районі Бахмута, то російські окупаційні війська накопичать необхідний ресурс і почнуть діяти вони вже в напрямку Слов’янська по трасі М-03, у напрямку Сіверська, у напрямку Часів Яр. Цього нам абсолютно не потрібно”, — пояснив він.

Уже є результати такої тактики в районі Бахмута, тому що Збройні сили Російської Федерації (ЗС РФ) не можуть утримувати фланги і забезпечувати безпеку логістики.

“Росію потрібно постійно виснажувати. І ці дії саме в Бахмуті яскраво демонструють, що постійне виснаження Росії дає свої результати. Її війська не можуть утримувати фланги, вони не можуть забезпечувати безпеку своєї логістики в районі Бахмута і в самому Бахмуті. Хоча вони мають свободу маневру. Тобто це все якраз продовження тієї війни, про яку говорили ще на самому початку повномасштабного вторгнення — війни на виснаження і виснаження саме російських військ насамперед”, — резюмував експерт.

Читайте також: Російські окупанти потрапили в капкан у Бахмуті, — Рябих

Прямий ефір