НАТО посилить підтримку України, а ЗСУ отримають багаторічний пакет допомоги, — Столтенберг

Єнс Столтенберг. Скриншот: uatv.ua

Під час саміту НАТО ухвалюватимуть рішення питань щодо України, які міститимуть багаторічний пакет допомоги для переходу від радянського озброєння до стандартів НАТО. Про це сьогодні, 10 липня, заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг у Вільнюсі напередодні саміту НАТО, повідомляє FREEДОМ.

За його словами, це дасть змогу українській армії відповідати рівню союзників.

Також Столтенберг подякував уряду і народу Литви за проведення майбутнього заходу. Він акцентував, що на саміті буде зміцнено Сили оборони, зокрема шляхом додаткових інвестицій.

“Цього тижня на саміті НАТО ми зміцнимо наші Сили оборони. Ми посилимо нашу підтримку України і наблизимо Україну до НАТО. Ми ще тісніше співпрацюватимемо з партнерами, щоб підтримувати міжнародний порядок. Коли я був у Литві востаннє два тижні тому, ми зустріли литовських і німецьких військових, які брали участь у міжнародних навчаннях Griffin Storm”, — сказав він.

Генсек зазначив, що під час саміту буде вжито подальших важливих кроків щодо посилення присутності Альянсу в Литві в контексті оборони, які включатимуть три нові регіональні плани, підкріплені 300 військовослужбовцями.

Читайте також: Членство України та Швеції в НАТО, участь президента Зеленського в саміті прокоментував Столтенберг

Нагадаємо, 11-12 липня у Вільнюсі (Литва) відбудеться саміт НАТО, на порядку денному якого основним є питання допомоги Україні у протистоянні російській агресії. Раніше Столтенберг заявив, що Україна і НАТО покращують політичні зв’язки.

Читайте також: Країнам НАТО потрібно більше інвестувати в оборону, — генсек

Прямий ефір