У Херсонській області евакуація триває під російськими обстрілами, — Гуменюк

Херсон. Фото: www.president.gov.ua

Російська окупаційна армія продовжує обстріли людей, які намагаються евакуюватися із затоплених територій Херсонської області. Про це сьогодні, 12 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Тривають евакуаційні процеси, і, з усім тим, ворог продовжує обстріли. Сьогодні о 5 ранку був обстріляний якраз Корабельний район, там, де максимально зараз фіксується рівень води з усіх основних районів Херсона. І люди не всюди можуть перейти в укриття, а ворог продовжує обстрілювати. На жаль, троє людей постраждалих є від цього ранкового обстрілу. І це говорить якраз про те, що гуманітарна евакуація ворога не зупиняє”, — сказала Гуменюк.

За її інформацією, окупанти влаштувалися на позиціях, куди їх відкинула вода після підриву Каховської ГЕС, й розпочали обстріли артилерійським озброєнням. За попередню добу також використовувалася й авіація.

Речниця наголосила, що потрібна підтримка на міжнародному рівні для фіксації всіх фактів цього злочину.

Що стосується ситуації на окупованій частині Херсонської області, то, за словами Гуменюк, Росія проявила себе як країна-терорист.

“І всі ці факти, природно, лягають в основу майбутнього вироку в міжнародному суді. Але сам факт, що дійсно місцевих не евакуюють, що та допомога, яка надається, вона, як правило, в обмін на російський паспорт. Насильницька паспортизація триває, тобто тільки в обмін на російський паспорт може бути врятовано життя”, — сказала речниця.

Читайте також: Російські окупанти б’ють по Херсону під час евакуації — деталі розповіла волонтерка

Нагадаємо, 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію, розташовану на річці Дніпро в Херсонській області. Росіяни кинули людей напризволяще в затоплених унаслідок підриву Каховської ГЕС окупованих населених пунктах Херсонської області.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом воєнного злочину РФ.

Прямий ефір