“Росіяни не встигають відбивати наші атаки”: Болгов — про успіхи на українському кіберфронті

Ілюстративне фото: slovoidilo.ua

Росіяни не оцінили український кіберфронт належним чином, як і ту кількість допомоги, що надходить українцям у вигляді програмного забезпечення, передачі технологій, надання послуг IT-сектору. Про це сьогодні, 11 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт з кібербезпеки Руслан Болгов.

“Річ у тім, що вони недооцінили силу противника і кількість допомоги, яку нам надають на кіберфронті. Цивілізований світ на нашому боці й допомагає всім можливим: банальним програмним забезпеченням і залізом. Зараз вони не можуть собі цього дозволити та не можуть зробити. Вибачте, але якщо вони на торрентах качають собі Windows, то про яке новітнє програмне забезпечення можна говорити?” — сказав він.

Експерт пояснив, що через санкції росіяни не можуть отримати нове програмне забезпечення, яке могло б поліпшити їхню роботу на кіберфронті проти України. 

Тому російські хакери перейшли на DoS-атаки та фішинг, які вважаються звичними для кіберпростору, зауважив Болгов і закликав не уподібнюватися до росіян та не недооцінювати противника. 

“У нас була доволі суттєва фора, оскільки вони серйозно розраховували на кіберфронті зробити те саме, як і з “Києвом за 3 дні”, але піймали облизня: світовий хакінг і світова кіберспільнота дали серйозну відсіч і дуже жорсткий контрнаступ у Першій світовій кібервійні. Зараз росіяни просто не встигають відбивати наші атаки, тому що на нас працює все що завгодно: пилососи, камери, радіо, чайники тощо. Ви неодноразово бачили, як працюють наші хлопці, аж до того, що завдяки цій роботі ми бачили хороші прильоти на той бік”, — резюмував Руслан Болгов.

Читайте також: Були складнощі в цілих регіонах, але обійшлося без блекауту: перемогу України над РФ в енергетичній війні обговорюємо з експертами

Прямий ефір