Російські окупанти не зупиняються у своїх спробах штурмувати Бахмут — деталі від воїна ЗСУ

Максим Бутолін. Скріншот: uatv.ua

Російські окупаційні війська не зупиняються та постійно намагаються тиснути живою силою, штурмуючи Бахмут Донецької області. Про це сьогодні, 26 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Максим Бутолін.

“Ситуація залишається складною, противник не зупиняється у своїх штурмах. Залучають активно артилерію, важкої техніки поки що не видно, але погодні умови все ж таки дають змогу її використовувати, тому ми на варті й перебуваємо в обороні”, — сказав він.

За даними військового, на початку серпня на Бахмутському напрямку російські окупанти мали перевагу в живій силі один до десяти. Наразі — один до чотирьох, оскільки приватна військова компанія “Вагнер” зазнала важких втрат, і попри поповнення лав російських окупантів мобілізованими та залишками регулярної армії, співвідношення залишається таким.

Крім того, на думку Бутоліна, у Збройних сил РФ є резерви для нового наступу на українські території.

“Ними було озвучено, що частково мобілізовано було 300 тис. військовослужбовців у російську окупаційну армію. Путін говорив, що 150 тис. із них було відправлено на передову. У принципі, ці 150 тис. уже добігли кінця, але вони все ще мають другу частину мобілізованих, а також залишки регулярної армії. Тому сили для наступу вони мають. Але й ми цей час використовували для зміцнення своїх позицій, створення ешелонованої оборони, посилення артилерійських сил”, — підсумував Максим Бутолін.

Читайте також: “Росіяни збираються по 30-50 осіб і з криками біжать на наші позиції”: про атаки під Бахмутом розповіли бійці ЗСУ

Прямий ефір