Путін розуміє рівень невдач, але помиляється щодо причин — думка

Володимир Путін. Фото: unian.ua

Ключова помилка Путіна у війні проти України — ідея про те, що росіяни та українці є “одним народом”. Тому він упевнений, що українці ще не зламалися, бо по Україні не завдано достатньо ударів. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий експерт, майор резерву Армії оборони Ізраїлю Віктор Верцнер, коментуючи чергову масовану ракетну атаку по Україні.

На його думку, мета масованих ракетних ударів РФ по Україні залишається незмінною: щоби народ натиснув на владу, а влада погодилася на переговори. Однак ефект виходить зворотним.

“Він хоче, щоб люди мерзли. Він хоче, щоб люди страждали, щоб діти перебували за низької температури взимку. Виходить результат абсолютно зворотний: народ, навпаки, гуртується, виникають ще радикальніші антиросійські настрої в українському суспільстві. Тобто це працює проти нього… Ключова помилка Путіна саме в тому, що він справді вважає українців та росіян своєрідним єдиним народом. Але це різні народи, абсолютно різні. І менталітет абсолютно різний. Українці набагато більш волелюбний народ. Цього Путін досі не зрозумів”, — вважає гість ефіру.

На думку Верцнера, Путін чудово обізнаний щодо невдач у війні, зокрема у тому, що удари по українських містах не призводять до бажаного результату. Проте робить із цих невдач неправильні висновки.

“Він вважає, що рівень невдач залежить від низької кількості ударів та низької якості ракет. Тому він намагається всіма силами добути нові джерела постачання цих ракет, чи то Іран, чи то Північна Корея. Китай, найімовірніше, нічого йому не постачатиме. Лише так він це бачить. І тільки так він це розуміє: що не йде силою, треба докласти ще більше сили. Докладе він ще більше — сила опору стане ще сильнішою”, — упевнений Віктор Верцнер.

Читайте також: “Ці жертви чітко передбачалися”: цілі російського удару “вбивцею авіаносців” по Дніпру пояснив Маломуж

Прямий ефір