Учасники ООН зобов’язані захищати країну, яка зазнає геноциду, — Арестович про допомогу Україні

Олексій Арестович. Скріншот: youtube.com/Alexey Arestovych

Постачання Україні серйозних комплексів, які зможуть вирішувати завдання протиракетної оборони (ПРО) і протистояти балістичним ракетам, неминуче. Питання тільки в термінах. Про це сьогодні, 14 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник Офісу президента України, блогер Олексій Арестович, відповідаючи на запитання про передачу ЗСУ систем Patriot.

“Я думаю, що постачання серйозних комплексів здатне вирішувати завдання ПРО проти балістичних ракет, які являють собою серйозну загрозу для нас, неминуче. Питання термінів. Якщо це буде завтра оголошено, то це буде серйозний внесок. Світ, наші партнери перебувають перед обличчям необхідності забезпечити нам безпеку, насамперед у сфері протиповітряної оборони, протиракетної оборони”, — сказав він.

Радник ОПУ пояснив, що Росія прямо декларувала необхідність знищення інфраструктури України, що означає масове страждання мільйонів населення і кваліфікується міжнародним законодавством не інакше як геноцид. Країни G7 (“Великої сімки”) чітко визначили, що програш України — неприпустима ситуація.

“А геноцид — це зобов’язує всі країни-учасниці ООН захищати країну, яка зазнає геноциду. Таким чином, є юридичні, моральні та політичні підстави для такої допомоги Україні. І після початку російських ударів по нашій інфраструктурі “Велика сімка”, всі інші країни світу, країни НАТО, країни Європи різко інтенсифікували передачу відповідних видів допомоги. Я абсолютно не здивуюся, якщо завтра буде оголошено про передавання нам сучасних комплексів протиракетної оборони”, — заявив Олексій Арестович.

Читайте також: Системи Patriot не єдиний ЗРК, на який ми можемо сподіватися, — Коваленко (ВІДЕО)

Нагадаємо, як повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко, незабаром в Україні буде більше засобів протиповітряної оборони (ППО), яку поставлять країни-партнери.

Прямий ефір