Українські театри продовжуватимуть працювати, попри російський ракетний терор, — Ткаченко

Олександр Ткаченко. Фото: otkachenkoua

Українські театри продовжують працювати, зокрема й на фронті, і за кордоном попри російський ракетний терор. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що у Національній філармонії вчора, 23 листопада, під час відключення електроенергії відбувався концерт при свічках.

“Тобто світла немає, але артисти вирішили, що однаково, оскільки глядачі прийшли, концерти важливо продовжити, бо це не просто натхнення для людей, які відвідують цей захід, але це ознака незламності українського народу та українського духу, зокрема й в галузі культури. І театри продовжують працювати… Що мене дуже тішить, що театри хочуть продовжувати працювати”, — сказав Ткаченко.

Він додав, що є дуже гарний відгук з боку глядачів, які розуміють, наскільки це зараз важливо.

“Бо війна, яка ведеться проти нас, — це війна проти нашої ідентичності, а значить, проти нашої культури, нашої культурної спадщини. І той факт, що російські культурні діячі, на кшталт директора Ермітажу, розповідають про те, що експорт російської культури — це така сама “спецоперація”, як війна в Україні. Так само, як і висловлювання Путіна про те, що Достоєвський, Чайковський, Толстой — це “наше все” з погляду просування “русского мира”, змушує сильно замислитися всіх, яким чином російську культуру використовують як наконечник на бомбах”, — сказав Ткаченко.

Читайте також: Окупанти зруйнували або пошкодили близько 800 об’єктів сфери культури України, — Ткаченко

Прямий ефір