Фото UATV
В Одеській області, на кордоні з Молдовою, розвивається найбільше в країні підприємство з вирощування та переробки часнику. Амбіції у аграріїв теж серйозні – завоювати своєю продукцією світові ринки.
Всього за кілька років у регіоні створили сучасне підприємство, яке займається вирощуванням і переробкою часнику в промислових масштабах. Виробництво відповідає всім європейським вимогам.
“Цього року отримуємо сертифікат Global gap, у подальшому отримуємо HASP і ISO. Це нам необхідно для роботи, передусім, з іноземними покупцями”, – розповідає власник компанії-виробника Ян Мишкевич.
На сучасній машині комбайнер Володимир Сеніч із колегами обробляє десятки гектарів полів часнику. Після збору його складають в величезні ящики і до осені залишають сушитися. Підприємці стверджують: склади здатні вмістити понад тисячу тонн продукції.
Компанія займається повним циклом виробництва – від селекції оздоровленого насіння й вирощування якісного часнику, до подальшої переробки та продажу. Продукцію продають в Україні, а також відправляють на експорт.
Детальніше про те, як українські аграрії завойовують світовий ринок, дивіться у програмі “Шлях до Європи. Шлях до успіху” на телеканалі UATV.