Майже 200 боєзіткнень між Силами оборони та російськими загарбниками відбулося за добу — ситуація на напрямках

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На російсько-українському фронті — 197 бойових зіткнень за добу. Понад половина з них припала на Курахівський та Покровський напрямки. Про це сьогодні, 21 жовтня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські загарбники завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах України ударів із застосуванням шести ракет та 135 керованих авіабомб. Крім цього, здійснили понад 4 тис. обстрілів, з яких 136 — із реактивних систем залпового вогню, та задіяли для уражень 1 424 дрони-камікадзе. Під ударами перебували населені пункти Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької областей.

Ситуація на фронті наступна:

На Харківському напрямку противник чотири рази проводив безуспішні наступальні та штурмові дії в районі Вовчанська.

На Куп’янському кількість бойових зіткнень досягла 12. Сили оборони відбивали атаки окупантів в районах Голубівки, Колісниківки, Лозової, Піщаного, Вишневого та Новоосинового.

На Лиманському українські війська зупинили 20 атак противника, який концентрував основні зусилля на районах Греківки, Новомихайлівки, Ямполівки, Новосадового, Тернів, Зарічного та Серебрянського лісництва.

На Сіверському напрямку відбито одну ворожу атаку неподалік Івано-Дар’ївки.

На Краматорському зупинено дві спроби загарбників просунутись уперед поблизу Ступочок.

На Торецькому ворог п’ять разів намагався просунутися в районі Торецька та Щербинівки.

На Покровському українськими захисниками відбито 46 атак. Ворог намагався просунутись неподалік населених пунктів Михайлівка, Воздвиженка, Миролюбівка, Новотроїцьке та Сухий Яр. Основні зусилля зосереджував в районах Селидового та Променя, де відбулось відповідно 22 та дев’ять боєзіткнень.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога. В районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Курахівка, Костянтинівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове, Водяне окупанти 59 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку 11 атак противника зупинено українськими оборонцями в районі Богоявленки та одну — поблизу Новоукраїнки.

На Оріхівському ворожі підрозділи тричі намагались просунутись в районі Роботиного.

На Придніпровському українські воїни шість разів відбивали атаки російських загарбників на свої позиції.

На Волинському та Поліському напрямках — без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність та артилерійські обстріли.

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, де противник за минулу добу завдав 41 авіаудару, застосувавши 72 керовані авіабомби.

Зі свого боку ракетні війська та артилерія Сил оборони України завдали за добу чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. До того ж уражено два пункти управління безпілотниками, один засіб протиповітряної оборони, артилерійську систему та ще два важливих об’єкти ворога.

Читайте також: “Ворог обламав зуби біля Покровська”: ситуацію на Донеччині розібрав генерал

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників становили 1 710 осіб. Крім того, українські воїни знешкодили 24 танки, 64 бойових броньованих машини, 24 артилерійські системи, засіб протиповітряної оборони, 46 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 47 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки окупантів.

Прямий ефір