“Всі лідери Європи почують, як треба посилити наші позиції”: Зеленський представить план перемоги у Брюсселі

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 17 жовтня, президент України Володимир Зеленський вирушив до Брюсселю, де візьме участь у спеціальному засіданні Європейської Ради на рівні лідерів. Про це він повідомив у своєму зверненні, інформує FREEДОМ.

“Представлю план перемоги — наш інструмент примусу Росії до миру. Всі лідери Європи почують, як треба посилити наші позиції. Нам треба завершити цю війну справедливо”, — сказав президент.

Глава держави проведе низку зустрічей у Європарламенті — з президенткою Робертою Мецолою, з головами політичних груп. Відбудуться перемовини з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

“Також ми готуємося до засідання Ради Україна — НАТО на рівні міністрів оборони.  Головне — більше захисту для України зараз, перед зимою”, — зазначив Зеленський.

Він повідомив, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет оборонної підтримки

“Вчора ввечері говорив із президентом Байденом. Багато дуже питань. Вдячний за новий пакет підтримки. 425 млн дол. — обсяг. Це ППО — пріоритет особливий. Зброя для наших воїнів. Ми обговорили також наступні наші пакети. Президент Байден дав мені слово, що найближчим часом пакети будуть реалізовані. Ми говорили про далекобійну зброю”, — зазначив президент. 

За його словами, під час розмови з американським лідером йшлося і про зустріч у Німеччині у форматі “Рамштайн” — засідання відбудеться за кілька тижнів. 

“Також говорили й про те, як наші команди працюватимуть за пунктами плану перемоги. Те, що має нам допомогти і на фронті цими тижнями, і дуже очікуємо підтримки заради наших Східних напрямків. План перемоги — це й про дипломатію, про мир завдяки силі, який має привести нас до справді результативного Саміту миру”, — зазначив глава держави.

Попереду — дуже активні тижні в роботі з партнерами, додав Зеленський.

“У нас із ними є сила для справедливого миру”, — наголосив президент.

Читайте також: Лідери країн ЄС готуються до зустрічі з президентом Зеленським — деталі з Брюсселя (ВІДЕО)

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді України український план перемоги. Він складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків. Перший пункт — запрошення України до НАТО, другий — оборона України, третій — стримування Росії, четвертий — стратегічний економічний потенціал України. П’ятий — пункт безпеки, він розрахований на повоєнний час.

Прямий ефір