Кремль за допомогою “добровольців” із Північної Кореї намагатиметься компенсувати проблеми з мобілізацією росіян, — генерал

Микола Маломуж. Скріншот: uatv.ua

Кремль за допомогою “добровольців” із Північної Кореї намагатиметься компенсувати проблеми з живою силою на фронті. Таку думку сьогодні, 16 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Він нагадав, що влітку Росія уклала з Північною Кореєю угоду про всеосяжне стратегічне партнерство, яке охоплює й військову сферу.

“І ця модель ефективно діє. Вони постачають і балістичні ракети, боєприпаси, вже навіть низку артилерійських систем. Тому вже практично, як і сказав Зеленський, Корея вступає у війну з Україною. Це дуже важливий фактор. Про це говорять США, про це говорять усі вже представники світу, включно з Китаєм, який також не дуже задоволений такою співпрацею”, — сказав Маломуж.

Він звернув увагу, що зростає напруга між Південною та Північною Кореєю.

“Частково реалізація проєкту підтримки Росії йде. У цьому ключі підготовлено кілька тисяч осіб у Північній Кореї для направлення в Росію для обслуговування ракетних систем, систем управління, які вони направили, вогневих засобів — це можуть бути і артилерія, і системи комунікації та зв’язку. Це установки більш ефективного використання балістичних ракет, тому що вони повністю або дезорієнтовані, або часто не досягають цілі. Тому ця група фахівців уже перебуває та працює”, — сказав генерал.

Також, за його словами, формуються для використання на фронті й так звані добровольці з КНДР.

“Але я добре знаю за оперативними даними, що солдати з Північної Кореї неефективні в бою, тим більше на чужій території. Тому перший фактор дезертирства — це вказує на те, що вони просто не хочуть помирати на чужих територіях. І я думаю, спроба масованого використання таких підрозділів, а тим паче перші втрати на полі бою, а вони будуть — вони не мають бойової підготовки, мотиваційних моментів, а для північнокорейців це дуже важливо. Вони ж орієнтовані, заточені Кім Чен Ином на захист Північної Кореї. А тут вони будуть десь у полях, у лісах, не пристосовані ніде й незрозуміло чому. Тому будуть втрати великі. Я думаю, ефективності від таких частин, які будуть направлені, будуть невеликі. Хоча Росія буде намагатися компенсувати ось ці всі проблеми з мобілізацією своїх громадян”, — вважає Маломуж.

Читайте також: РФ та КНДР зміцнюють співпрацю — якими будуть наслідки (ВІДЕО)

Нагадаємо, втрати російських окупаційних військ на фронті за минулу добу становлять 1 450 військових.

Прямий ефір