Військові КНДР можуть бути залучені Росією для охорони кордонів, — Снєгирьов

Армія Північної Кореї. Фото: ap.org

Кілька тисяч північнокорейських військових проходять підготовку в Росії та, ймовірно, у майбутньому їх можуть перекинути на лінію фронту. Найімовірніше, військові КНДР виконуватимуть роль або поліцейських, або їхньою функцією буде охорона кордону Росії. Такою думкою сьогодні, 14 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM поділився військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

“Зазначу: об’єктивних даних, які б свідчили про безпосередню передислокацію військових підрозділів Північної Кореї на територію Російської Федерації та тим паче в зону бойових дій, поки що немає. Але якщо ця інформація буде підтверджена, це буде серйозним викликом для української сторони. Нині чисельність армії Північної Кореї налічує 1,2 млн осіб. Тому перекидання до РФ навіть обмеженого контингенту у 20 тис. матиме суттєвий вплив для України”, — акцентував Снєгирьов.

За його словами, це те, що свого часу пропонувала Франція для України. Тобто введення підрозділу Збройних сил Франції для охорони, наприклад, українсько-білоруського кордону з метою звільнення підрозділів Збройних сил України для фронту.

“Я не виключаю, що КНДР може запропонувати Росії аналогічну модель. Тобто не безпосередню участь у бойових діях, а виконання або поліцейських функцій, або — охорону кордону на не зовсім проблемних ділянках. Це дасть змогу окупантам звільнити значну частину особового складу, перекинути на територію Донецької або Запорізької областей і, відповідно, в Курську область”, — припустив Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Поява на фронті солдатів із Північної Кореї означатиме офіційний вступ КНДР у війну проти України — розбір Дикого

Прямий ефір