У Вугледарі тривають бої — подробиці від Маломужа

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

У Вугледарі Донецької області тривають бої, які чітко не визначили конфігурацію по місту. Про це сьогодні, 2 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів генерал, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

“Я буквально вчора ввечері спілкувався з деякими керівниками 72-ї бригади та інших підрозділів. Частково дійсно в деяких центральних і окремих східних районах наші війська відійшли. У деяких секторах тримають позиції, забезпечують й відхід однієї частини наших підрозділів, але з іншого боку і завдаючи дуже потужних ударів противнику, тим паче підтягують резерви наші Збройні сили в інших секторах та завдають ударів по флангах. Тобто зараз ідуть бої. Бої ще чітко не визначили конфігурацію по самому місту, а тим паче щодо подальших дій Збройних сил”, — сказав він.

Маломуж зазначив, що важливо зберегти життя українських військових, а в місті вже практично немає цілих будівель, споруд, потужних укріпрайонів. 

“Тим більше для того, щоб розвивати наступальну операцію, ворогу потрібні додаткові сили. А ми створюємо та створили вже укріпрайони за Вугледаром і, відповідно, можемо проводити вже ефективні заходи з оборони та знищення резервів. Тому зараз факт поки що встановлений, що частково ворог володіє Вугледаром. Ми деякі райони тримаємо, тобто вулиці й окремі будівлі. Тому йде зараз боротьба на цьому напрямку. Як далі будуть розвиватися події? Це конкретно вже оперативна обстановка, війна — тут може бути зміна протягом годин”, — сказав генерал.

Читайте також: 25 ворожих штурмів на Покровському напрямку і стільки ж — на Куп’янському: про ситуацію на фронті повідомив Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, впродовж минулої доби українські захисники ліквідували на фронті 1 130 російських окупантів

Прямий ефір