Путін має задуматися про реальний мир: зміни тональності заяв Зеленського проаналізував політтехнолог

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Зміни тональності заяв президента України Володимира Зеленського відповідають духу запропонованого ним плану з більш сильними і радикальними рішеннями. Про це сьогодні, 24 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

“Мені здається, зміна тональності заяв українського президента відповідає духу запропонованого ним плану. Я маю на увазі радикальніші, сміливіші, сильніші рішення. Природно, це відображається й проєктується, зокрема, на риторику перших осіб”, — сказав він.

Політтехнолог нагадав, що лідер України говорить про вирішальний період війни. Така риторика спрямована на те, щоб змусити російського диктатора Володимира Путіна задуматися про реальний мир.

“Це не тільки пов’язано з другим Самітом миру, а й насамперед із наміром Сполучених Штатів, західних союзників України, які долучилися, запропонувати й законсервувати стабільну військову допомогу, посиливши тим самим Україну до такого ступеню, що дозволило б спантеличити, принаймні, Путіна, й поставити його у стані роздумування про реальний мир, а не про фіктивні заяви, які періодично лунають із вуст російського президента на тих чи інших міжнародних заходах”, — сказав Постернак.

Він зазначив, що з погляду геополітичних інтересів у Заходу є своє бачення суті, значення, наслідків та можливого результату війни, розв’язаної РФ проти України.

“В України є, природно, та модель, яка прийнята, формула миру, потім уточнюється ось у цих стратегіях на подальший період війни, які, власне, і представляє президент Зеленський. І я думаю, що адміністрація Байдена — це певна точка X, тому що, за великим рахунком, від найближчих дій Байдена, членів його команди залежить, наскільки буде зафіксована спадкоємність американської позиції в подальшому циклі, якщо ми говоримо про війну на 2025 рік. А ми говоримо, тому що і Буданов, глава розвідки, і Девід Леммі, міністр закордонних справ Великої Британії, зробили примітні, як на мене, заяви, які вказують на те, що 2025 рік може бути роком подальших гарячих інтенсивних дій”, — сказав політтехнолог.

Читайте також: Поставити крапку у війні РФ проти України покликаний другий Саміт миру

Прямий ефір