ЗСУ продовжать завдавати ударів по складах у РФ, щоб зменшити бойовий потенціал противника, — Мусієнко

Олександр Мусієнко. Скріншот: uatv.ua

Збройні сили України (ЗСУ) продовжують завдавати ударів безпілотниками по військових цілях у Російській Федерації. Головні цілі, які переслідують Сили оборони, — це зменшити можливості Росії проводити терористичні атаки по цивільних цілях в Україні та скоротити потенціал російських військ на лінії бойового зіткнення. Ефект від цих атак уже відчутний. Про це сьогодні, 21 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“Сьогодні можна сказати про чотири склади, які були вражені за два тижні. Успішна атака була по складу в Солдатському Воронезької області, де базувалися ракети північнокорейського виробництва KN-23, які Росія використовує для терористичних атак по території України. Далі був Торопець Тверської області, а далі був ще один склад, де знаходилися саме балістичні ракети “Іскандер” і “Точка-У”. Це десь за 15 км від Торопця. Також Краснодарський край — досить великий склад. Це арсенал”, — розповів він.

ЗСУ продовжуватимуть завдавати ударів по військових цілях у РФ, щоб зменшити бойовий потенціал, підкреслив експерт.

“Генеральний штаб ЗСУ позначив, що робота бойова триватиме. Стратегія, яку переслідує Україна, має дві мети — зменшити можливості Росії проводити терористичні атаки по цивільних цілях і зменшити потенціал російських військ безпосередньо на лінії бойового зіткнення”, — зазначив він.

Результати атак на військові об’єкти у РФ уже помітні на лінії фронту, упевнений Мусієнко.

“Російські військові починають позначати той факт, що командування вже дало наказ на Донецькому напрямку починати економити боєприпаси. Тому що вони зараз з’ясовують наслідки атак по арсеналах і можуть бути перебої в логістиці через ці атаки. Перебої будуть точно. Ці удари вже помітні, вони будуть відчутні, зокрема на фронті”, — констатував він.

Читайте також: Вибухова ніч у Росії: ЗСУ атакували два військові арсенали збройних сил РФ

Прямий ефір