Сили оборони проводять успішний наступ фактично в тилу угруповання РФ — ситуацію на Курському напрямку проаналізував Снєгирьов 

Курська область. Фото: Rtvi

Для витіснення української армії з Курської області росіянам знадобиться від пів року до року. Окупанти намагаються контратакувати, але їм заважають їхні власні фортифікаційні споруди. Водночас Сили оборони проводять успішний характер наступальних дій. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Самі ж російські пабліки повідомляють, що на витіснення, це термін, який використовується російською стороною, Сил оборони України знадобиться від пів року до року. Причому пів року — найбільш оптимістичні прогнози. Люди, які уважно стежать за ситуацією в Курській області та її розвитком, називають терміни до року. І це за цілого комплексу необхідних умов, насамперед за передислокації достатньої кількості боєздатних підрозділів”, — зазначив експерт.  

За словами Снєгирьова, Російська Федерація зараз стягує в Курську область найбільш боєздатні підрозділи російської армії з усіх без винятку ділянок фронту в Україні. Також проводиться передислокація найбільш боєздатних підрозділів із тилових районів РФ. Зокрема повідомлялося про перекидання підрозділів із Калінінградської області. 

“Що стосується можливості так званого витіснення, то я більш ніж скептично ставлюся до даних повідомлень російської сторони. Ситуація складна, росіяни намагаються контратакувати, але в тилу в угруповання Сил оборони України в Курській області — інженерно-фортифікаційні споруди, зведені самими росіянами. Це дві лінії ешелонованої оборони”, — сказав Снєгирьов. 

Крім того, Сили оборони України проводять маневровий характер бойових дій, тобто як наступальний, так і оборонний, доповнив аналітик.

“Плюс варто враховувати ландшафт. Курська область — лісиста. Відповідно, діяльність українських розвідувально-диверсійних груп зводить нанівець можливості російської армії, здійснення ними логістичних складників для підтримки матеріально-технічного забезпечення своїх підрозділів”, — доповнив речник.

Снєгирьов наголосив, що Сили оборони України наразі проводять успішний характер наступу фактично в тилу російського угруповання, яке намагається витіснити українські підрозділи в Суджанському та Коренівському районах. 

За його словами, Силам оборони України вдалося прорвати інженерно-фортифікаційні споруди на кордоні та просунутися в район населених пунктів Ведмеже, Веселе і Новий Шлях. 

“Причому самі росіяни відзначають успішний характер дій ЗСУ. І примітно те, що самі російські “воєнкори” визнають успішний характер контратак Збройних сил України в районі населених пунктів, які, за інформацією Міноборони РФ, давно вже перебувають під російським контролем. Йдеться про Обухівку, Малу Локню та Любимівку, плюс Кореневе. Крім цього, важкі бої тривають у районі населених пунктів Ольгівка та Борки, а також Руська Конопелька, Мартинівка та Комишівка. Усі попередні повідомлення російської сторони про взяття під контроль цих населених пунктів спростовуються, причому ними самими”, — резюмував аналітик. 

Читайте також: “Ударний кулак” сформувати не вдається: армія РФ неспроможна відкинути українські війська в Курській області (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, Путін поставив завдання звільнити Курську область до 1 жовтня. Однак росіянам катастрофічно не вистачає резервів.

Читайте також: Контрнаступ РФ у Курській області: росармія бомбить свої міста — аналіз експертів

Прямий ефір