Українські розробники працюють над збільшенням можливостей БпЛА, — командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел”

Валерій Боровик. Фото: stv.detector.media

Українські розробники працюють над збільшенням можливостей безпілотних систем. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел”, розробник БпЛА Валерій Боровик.

“Я можу сказати, що ми працюємо над 2 тис. кілометрів із боєголовкою не менше 50 кг. Ми спробуємо це показати цього року, максимум на початку наступного року. Усе може бути. Можуть завадити технічні якісь реалізації, недостатність фінансування, перемикання на інші наші проєкти. Але робота така ведеться, і не тільки нашою компанією, ведеться іншими компаніями. І над реактивними рішеннями ведеться робота. Я думаю, що ми побачимо це все”, — сказав він.

Боровик прогнозує, що в українських розробників будуть цікаві рішення й щодо морських дронів.

“Наше море принесе цікаві їм подарунки. Тому нехай готуються, й нехай готуються не тільки по Криму, нехай готуються по інших об’єктах”, — сказав він.

Командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел” зазначив, що БпЛА атакуватимуть усі об’єкти, які допомагають російській армії в її загарбницьких цілях в Україні.

Крім того, за його словами, в Україні ведеться робота й над створенням рою дронів.

“Ми працюємо в цій тематиці. Не дуже проста ройова технологія, але вона буде реалізована. Уже там пілот буде тільки давати завдання, і все це буде виконуватися. А також система доведення до цілі попри якісь перешкоди з боку там РЕБівських комплексів тощо”, — розповів Боровик.

Читайте також: Україна вдосконалює безпілотні системи — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, Сили безпілотних систем набули статусу окремого роду сил у складі ЗСУ.

Прямий ефір