На фронті відбулося понад 180 боєзіткнень — Сили оборони тримають позиції: зведення ГШ ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби на фронті відбулося 183 бойових зіткнення. Покровський та Курахівський напрямки залишаються найгарячішими. Про це сьогодні, 8 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російський агресор завдав по позиціях українських військ та населених пунктах:

  • чотири ракетних (використовуючи чотири ракети) удари;
  • 93 авіаційних удари (залучив 128 КАБів); 
  • 1 548 ударів дронами-камікадзе; 
  • здійснив 4 579 обстрілів позицій Сил оборони та населених пунктів, 121 з них — із РСЗВ.

Сили оборони продовжують завдавати російським окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в його тилу.

Українська авіація, ракетні війська та артилерія впродовж минулої доби завдали ударів по двох пунктах управління, засобу ракетних військ і артилерії та 10 районах зосередження особового складу ворога.

На Харківському напрямку агресор продовжував активні дії. Відбулося три бойових зіткнення в районі міста Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку росіяни 18 разів атакували позиції українських підрозділів. Основні зусилля загарбники прикладали в районі Синьківки, Лозової, Стельмахівки, Петропавлівки, Глушківки та Андріївки.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбивали 27 атак російських окупантів неподалік від Чернещини, Невського, Лозової, Торського, Макіївки та Діброви.

На Сіверському напрямку відбито вісім штурмових дій ЗС РФ біля Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські військові зупинили вісім спроб противника прорвати оборону в районі Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив 10 атак неподалік від населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Суха Балка.

На Покровському українські захисники відбивали 44 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районі Новогродівки, Михайлівки та Гродівки, де провів понад половину атак. Окрім того, спроби росіян просуватись вперед зупинено неподалік від Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Миролюбівки та Селидового Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Галицинівка, Українськ та Георгіївка, де ворог 47 разів намагався прорвати оборону ЗСУ.

На Времівському напрямку агресор здійснив сім штурмів неподалік від Водяного та Вугледара Донецької області.

На Придніпровському напрямку українські військові жорстко припинили 11 спроб росіян просуватись на рубежі, зайняті Силами оборони.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках суттєвих змін не відбулося. Ворог здійснює перманентні обстріли цивільної інфраструктури, позицій українських військ, застосовує авіацію.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань армії РФ не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території РФ, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

Читайте також: Захопити Покровськ одразу неможливо, головне — зупинити окупантів за 4-5 км, — Гетьман

Нагадаємо, протягом минулої доби українські захисники ліквідували на фронті 1 200 російських загарбників. Загальні втрати російської армії в особовому складі перевищили 625 тис. осіб.

Прямий ефір