Українські продукти мають великий попит на ринку ЄС, – Мінагрополітики

Фото pixabay.com

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева розповіла про продукти, які Україна найбільше експортує до ЄС. Про це передає УНН.

За її словами, українські харчові продукти мають великий попит на ринку Євросоюзу.

“Продукцію тваринництва – м’ясо, зокрема м’ясо птиці, на ринок ЄС постачають сім українських компаній. Ще чотири займаються експортом яєць і яєчних продуктів. Крім того, є понад 20 компаній які постачають рибу та рибну продукцію до Європи”, – зазначила заступник міністра.

Трофімцева звернула увагу, що постачання продуктів харчування закордон здійснюють переважно великі компанії і підприємства.

“Великим виробникам простіше виходити на міжнародні ринки, ніж малим і середнім. Тому вони і з’являються там першими, прокладаючи шлях на міжнародні ринки іншим. У великого бізнесу переважно немає проблем і з регулярним постачанням продукції за кордон, над чим ще треба працювати середнім та малим підприємствам”, – вважає вона.

Заступник міністра переконана, що в майбутньому дрібні виробники теж матимуть усі шанси підкорити європейський ринок.

“Сьогодні ЄС купує українські продукти охоче. Європейцям, серед іншого, цікаві нішеві продукти: м’ясо індика, перепілок тощо. А в Україні їх виробляє переважно малий бізнес”, – пояснила Трофімцева.

Нагадаємо, що Україна почала експортувати яблука до країн Субсахарської Африки та в Індонезію.

Прямий ефір