Фото uk.wikipedia.org
Дослідники Південної станції баштанництва та овочівництва НААН України вивели новий сорт мускатного гарбуза.
Про це повідомляє Kurkul.com.
На виведенням нового сорту селекціонери працювали понад 7 років. Він ще не отримав назви, тож має лише цифрове кодування.
За описом, плоди мускатного гарбуза довгастої форми вагою понад 20 кг.
“Їхній м’якуш насичено-оранжевого кольору та містить максимальну для гарбуза кількість цукру. Насіння в плодах сконцентроване в нижній частині, завдяки чому їх легко прибирати, закладаючи частину на зберігання за “шокового заморожування,” – розповіли дослідники.
Відомо, що новий сорт гарбуза належить до пізньостиглих. Період вегетації становить 110-115 днів, що на кілька тижнів більше, ніж у давно відомих сортів цього овочу. Проте, мускатний гарбуз набирає більше корисних речовин і спокійно зберігатиметься до останнього збору врожаю. Адже осінні заморозки у вересні-жовтні в період глобального потепління йому особливо не загрожують.