У російських окупантів розпочалася агонія, — офіцер ЗСУ про ситуацію на фронті

Сергій Цехоцький. Скріншот: uatv.ua

У Луганській області діє достатня кількість штурмових груп армії РФ, які, попри ситуацію в Курській області, намагаються максимально дестабілізувати обстановку на цьому фланзі. Загалом противник збентежений, він демотивований. Про це сьогодні, 12 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

За його словами, на Луганському фронті російські окупанти намагаються відвернути увагу Сил оброни та не дати їм можливості передислокації туди, де вони необхідніші.

“Наші підрозділи тримаються, роблять все, щоб супротивника вимотати. В принципі, це вдається, хоча дуже складно. Зараз все виглядає так, що у противника почалася конкретна агонія, і він абсолютно все, що є, починає використовувати, ніби живе останній день, — сказав Цехоцький.

Також він розповів, що на Донеччині противник збентежений, навіть солдати.

“Інформація до всіх доходить. І те, що ми чуємо з перехоплень, чуємо з допиту полонених, які розповідають, що у них там усе на букву “Ж” у буквальному значенні цього слова. Морально-психологічний стан дуже низький. Все-таки ті задуми Генерального штабу Збройних сил України, які сьогодні реалізовуються, попри переважальний чисельний особовий склад, чисельність озброєння, кількість боєприпасів, ми їх переграємо в цілому по російсько-українському фронту, — зауважив офіцер ЗСУ.

Він звернув увагу, що російські окупанти майже не мають резервів.

“Наразі ми на собі це вже відчуваємо. Безпосередньо на кордоні, на ділянці фронту, де стоїть наша бригада, у складі тактичної групи “Красногорівка” практично ми виловлюємо супротивника у всіх можливих щілинах. У напрямку Новогродівки противник виявляє активність, але я думаю, що вони вже закінчуються, — повідомив Цехоцький.

Читайте також: РФ не має стратегічних резервів, які можуть вести активні бойові дії, — Маломуж

Прямий ефір