Німеччина планує закупити 20 літаків Eurofighter

Eurofighter. Фото: airliners.net

Берлін закупить 20 додаткових літаків Eurofighter у межах програми зі зміцнення збройних сил країни. Про це сьогодні, 5 червня, повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц на відкритті авіасалону в Берліні, інформує FREEДОМ з посиланням на Reuters..

Він наголосив, що європейський і німецький оборонні сектори, здатні забезпечити достатню кількість зброї та боєприпасів, важливі як ніколи раніше.

“Коли німецька промисловість не має на ринку всього того, що гостро необхідно Бундесверу сьогодні, ми вдаємося до допомоги союзників. Візьмемо, наприклад, важкі транспортні вертольоти. І швидкість тут — найважливіший аспект. Водночас я рішуче виступаю за розширення виробничих потужностей у Німеччині. Ось чому ми замовимо ще 20 винищувачів на додачу до 38 літаків, які зараз перебувають у розробці”, — заявив Олаф Шольц.

Зазначимо, що Eurofighter — це багатоцільовий винищувач четвертого покоління, поставлений на озброєння повітряних сил Німеччини, Італії, Іспанії, Великої Британії, Австрії та Саудівської Аравії. З моменту прийняття на озброєння літак використовувався практично у всіх операціях НАТО.

Вартість одного літака — 4 млрд євро, включно з логістикою і технічним обслуговуванням.

Читайте також: НАТО готується до оборони від РФ — зміни на східному фланзі

Нагадаємо, Німеччина дозволила Україні збивати літаки над Росією німецькими ЗРК Patriot: відповідальність за використання систем лежить виключно на українських військових.

Прямий ефір