Заборона російської виставки про Маріуполь в Італії — у МЗС України закликали й інші міста світу не надавати майданчиків для подібних провокацій

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

В італійському місті Модена заборонили проведення пропагандистської виставки про тимчасово окуповане російськими військами місто Маріуполь Донецької області. Мерія відкликала дозвіл після звернення української сторони. Про це сьогодні, 9 січня, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, інформує FREEДОМ.

“Щиро вітаємо це рішення. Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів в Маріуполі та Україні”, — написав він у Facebook.

У МЗС України закликали і інші міста в світі не надавати майданчиків для подібних російських провокацій.

“Це стане важливим внеском в перемогу України над російською агресією”, — наголосив Олег Ніколенко.

Читайте також: Росія використовує набір гібридних тактик для перешкоджання розширенню НАТО та ЄС, — Яхно

Як повідомлялося раніше, в Італії скасували виставку російських пропагандистів про нібито “розквіт” Маріуполя під окупацією РФ. Організатори виставки-конференції у місті Модена про так звану реконструкцію тимчасово окупованого Маріуполя скасували офлайн-захід та перенесли його до онлайн-формату. Досягти такого рішення змогли українські активісти та дипломати.

Прямий ефір