Пропаганда і репресії — основні методи контролю над населенням Криму, — Чубаров

Рефат Чубаров. Скріншот: uatv.ua

Російська Федерація контролює населення тимчасово окупованого Криму, використовуючи два методи — пропаганда і репресії. Місцеві засоби масової інформації всіляко демонізують Україну та корінне населення, кримських татар, а силові структури, як-от Росгвардія, здійснюють тиск на населення, проводячи обшуки та арешти. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Здійснення контролю над населенням Криму домагається двома методами. Перше — це пропаганда, яка не переривається ні на один день. Це демонізація України, залякування населення терористами, як правило, терористи — це кримські татари. І інше — це репресії, тому що пропаганди недостатньо. Ці репресії здійснюються в масштабних формах, навіть тоді, коли застосування сили не виправдане. Це все робиться для того, щоб налякати всіх”, — розповів він.

Головна силова структура, яка здійснює тиск на населення Криму — це Росгвардія, яку ретельно оснастили необхідною технікою.

“Крим розглядається Москвою як прифронтова територія, де вони налаштовані максимально здійснювати контроль над поведінкою людей, над їхніми настроями. Окупанти оформили Росгвардію, оснастили її всією технікою необхідною”, — наголосив Чубаров.

Він також зауважив, що силовики переглянули методи проведення затримань та обшуків, адже в перші роки окупації отримували відсіч від місцевого населення.

“У перші роки окупації, коли вони здійснювали обшуки, арешти в місцях компактного проживання кримських татар, люди давали їм відсіч. Тому що кримські татари в таких ситуаціях об’єднуються. Вони намагаються не дати тим, хто увірвався до кримських татар, чинити таке свавілля. І ось коли окупанти зіткнулися з таким явищем, після цього абсолютно змінили тактику. І коли вони вриваються в місця компактного проживання кримських татар до конкретної людини, до конкретної сім’ї, вони, як правило, блокують увесь рух”, — розповів глава Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також: 365 днів репресій та вироків: росіяни підбивають підсумки 2023 року (ВІДЕО)

Прямий ефір