Нам потрібна Україна як член НАТО і Євросоюзу якомога швидше, — Расмуссен

Андерс Фог Расмуссен. Фото: ap.org

Для того, щоб допомогти Україні, її союзники повинні слідувати трьом стратегічним цілям. Про це під час діалогу “Україна в Європі” в Брюсселі сказав генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен (2009-2014), передає кореспондент телеканалу FREEДОМ.

Він вважає, що глава Кремля Путін прагне до замороженого конфлікту в Україні та її дестабілізації. Тому вкрай необхідно відстояти Україну як незалежну і демократичну країну. Для цього потрібна стратегія з трьома ключовими складовими, вважає чиновник. 

За його словами, одне з головних завдань — визначити, що таке перемога. 

“Перше — Україна має вижити. Як вільна, незалежна і демократична країна, а це означає вигнати всі російські війська з української землі. І ми допомагатимемо Україні не тільки стільки, скільки буде потрібно, а й стільки, скільки буде потрібно для перемоги”, — акцентував Андерс Фог Расмуссен.

По-друге, продовжив ексгенсекретар, чітка стратегія передбачає нову архітектуру європейської безпеки, в якій Україна виступає як перепона проти все ще агресивної Росії. 

“Це підводить мене до третього пункту: нам потрібна Україна як член НАТО і Європейського Союзу якомога швидше”, — сказав він.

Читайте також: Ексгенсек НАТО запропонував часткове членство України в Альянсі без окупованих територій — що про це говорять експерти

Прямий ефір