ХАМАС у Москві абсолютно відповідає тому, що робить Росія на глобальній арені, — Подоляк

Михайло Подоляк. Скріншот: uatv.ua

Терористичні організації безпосередньо демонстративно приїжджають до Росії, показуючи, хто є їхнім ключовим модератором. Таку думку сьогодні, 28 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк, коментуючи візит делегації представників ХАМАСу до Москви.

“Ті, хто займається проблематикою Близького Сходу, неодноразово говорили, що головним вигодонабувачем сьогоднішніх подій там, і, в принципі, модератором війни є Російська Федерація”, — зазначив Подоляк.

На його думку, немає нічого дивного в тому, що делегація ХАМАСу приїхала до Москви. Вона приїжджала і до цього.

“Я здивований, що туди досі не приїжджала делегація “Ісламської держави” (ІДІЛ). А всі інші терористичні організації демонстративно приїжджають, і тим самим чітко показують, хто є донором і ключовою зацікавленою особою їхньої діяльності. ХАМАС у Москві абсолютно відповідає тому, що робить Росія на глобальній арені”, — акцентував радник глави ОПУ.

Росія максимально зацікавлена сьогодні у відволіканні уваги від подій у російсько-українській війні, вважає Подоляк.

“Події на Близькому Сході так чи інакше частково з’їдають інформаційний вплив. Росія максимально підтримуватиме напруженість на Близькому Сході, щоб мати змогу отримати тимчасовий перепочинок — щоб менше звертали увагу на геноцидні практики, які РФ застосовує в Україні, менше звертали уваги на обстріли цивільного населення. І щоб Росія поступово починала виходити з традиційною для неї риторикою на глобальну арену”, — сказав гість ефіру.

Він також наголосив, що РФ за рахунок візиту делегації ХАМАС намагається показати себе більш значущою на глобальній арені.

“Росія сьогодні на глобальній арені виглядає як “країна-опущенець”. Тобто та країна, слово якої малозначуще, мало впливає на щось. І за рахунок візиту ХАМАСу вони хочуть повернути собі право голосу, який будуть чути. Тому немає нічого дивного у візиті делегації ХАМАСу до Москви. Ідеологічна, політична, економічна та військова підтримка Росією ХАМАСу безсумнівна”, — резюмував Подоляк.

Читайте також: Кремль став на бік терористів: візит представників ХАМАС до Москви проаналізував Мусієнко

Раніше політтехнолог Михайло Шейтельман в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав, що візит до Москви делегації угруповання ХАМАС, відповідального за напад на Ізраїль, — спроба Путіна зіграти роль миротворця.

Прямий ефір