Сьогодні деокупація Криму цілком реалістична, причому військовим шляхом, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: pravda.com.ua

Сьогодні, 24 жовтня, стартував другий парламентський саміт Кримської платформи. Деокупація Криму стала реалістичною і вже досягнуто позитивних просувань у цьому питанні. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Є фундаментальна зміна ставлення до того, що таке територія Криму. Нагадаю, після 2014 року всі вважали за краще удавати, що ми не помічаємо, що відбувається в Криму. Деокупація Криму — це щось таке ефемерне було. Сьогодні деокупація Криму цілком реалістична, причому військовим шляхом. Є вже конкретні результати, наприклад, контроль над Чорноморською акваторією, особливо в західній її частині. Також військовий, вогневий контроль України над територією Криму, використовуючи дрони та ракети. Україна сьогодні цілком може досягти будь-якої точки в Криму. Ми бачимо, що дуже багато громадян України, які з тих чи інших причин змушені були залишитися в Криму, готові проявляти свою незгоду з окупаційною владою. На сьогодні вдалося фундаментально змінити уявлення тих країн, які дійсно зацікавлені в поверненні стабільності в міжнародну політику”, — пояснив він.

Тільки після перемоги України над Росією можливо розраховувати на посилення безпеки в Європі, вважає Подоляк.

“У цій війні треба, щоб Російська Федерація програла, а після цього досить жорсткі були транскордонні умови існування двох країн, безумовно, із зоною безпеки на території РФ. Ну і, відповідно, тільки в цьому випадку ми зможемо якось вибудовувати вже безпечний контур Європи в іншому вигляді”, — зазначив він.

Читайте також: Наша мета — це повна деокупація української землі, включно з Кримом, — Зеленський на парламентському саміті Кримської платформи (ВІДЕО)

Прямий ефір