Увага до України залишається на високому рівні: про перші результати саміту Кримської платформи повідомила Кравчук

Євгенія Кравчук. Фото: uatv.ua

У столиці Чехії Празі сьогодні, 24 жовтня, відбувся другий парламентський саміт Кримської платформи. У його роботі взяли участь 69 делегацій із понад 50 країн і різних парламентських асамблей. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла голова комітету культури, науки, освіти та медіа Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народна депутатка України Євгенія Кравчук.

За її словами, саміт пройшов дуже успішно.

“Було ухвалено загальну резолюцію саміту, в якій учасники зустрічі висловилися за підтримку України, зокрема в плані євроінтеграції. Також на саміті говорили про басейн Чорного моря, про логістику. Мені здається, дуже важливо, що ми можемо говорити про результати, адже Україна сама забезпечує коридор для суден із зерном у північно-західній частині Чорного моря”, — сказала Кравчук.

Вона зазначила, що в саміті взяли участь країни глобального Півдня.

“Найбільші оплески під час виступу зірвав представник Сьєрра-Леоне. Це був дуже емоційний виступ! Представник країни сказав, що Сьєрра-Леоне не має грошей і ракет, але має солідарність з українцями”, — повідомила народна депутатка.

Кравчук звернула увагу, що попри потужну російську пропаганду в країнах Африки, прості громадяни підтримують Україну, навіть якщо уряд стоїть на боці РФ.

“Говорили й про дітей. За підтримки спікера верхньої палати чеського парламенту буде реалізовано проєкт допомоги дітям з України”, — зауважила вона.

Багато країн, за словами Кравчук, говорили про те, що Україна була і буде донором безпеки у світі.

“Представники Молдови сказали, що тільки завдяки Україні Росія на них не напала, до них ніхто не прийшов, не вбиває, не ґвалтує і не краде дітей. Увага до України, попри загострення ситуації на Близькому Сході, залишається на високому рівні. Країни-партнери готові надавати тривалу підтримку, зокрема запускати виробництво боєприпасів”, — заявила народна депутатка.

Читайте також: Підтримка України — головна на порядку денному саміту Кримської платформи в Празі (ВІДЕО)

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні, 24 жовтня, виступив перед учасниками парламентського саміту Кримської платформи.

Прямий ефір