На Авдіївському напрямку окупанти намагаються прорвати українську оборону — понад 20 атак відбили ЗСУ, — Генштаб

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом армія РФ завдала чотири ракетних та 65 авіаударів, здійснила 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це сьогодні, 13 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Під артилерійським вогнем армії РФ опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили п’ять атак ворога в районі Синьківки та вісім — біля Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати наступ росіян в районі Макіївки, південно-західніше Кремінної та Серебрянського лісництва Луганської області, де українські захисники відбили понад п’ять атак ворога.

На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник не полишає спроб прорвати українську оборону, проте безуспішно. Українські захисники відбили понад 20 атак РФ в поблизу населених пунктів Авдіївка, Ласточкине, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак противника біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку загарбники безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні дії на Бахмутському напрямку, завдають російським окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три — по пунктах управління та чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ уражено район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобів та пункт управління противника.

Читайте також: “Росіяни нас бояться”: українські танкісти-штурмовики показали свою роботу і трофейну техніку (ВІДЕО)

Нагадаємо, російські війська активізували штурми Авдіївки Донецької області. Третю добу бої навколо міста не припиняються. Росіяни кидають у бій велику кількість бронетехніки, але Сили оборони України відбивають атаки.

Прямий ефір