У Сумській області планують впроваджувати концепцію “смарт-регіону”

Фото з сайта sumypost.com

Сумщина планує стати першим в Україні “смарт-регіоном“. Концепцію “розумного міста“, яка зараз поширюється у багатьох містах нашої держави, влада області хоче застосувати до всього регіону.

Про це сказав голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко під час відкриття тренінгу для держслужбовців і представників органів місцевого самоврядування “Платформа Смарт-Сіті як інструмент сталого розвитку громад”, передає прес-служба Сумської ОДА.

Зазначається, що тренінг сьогодні розпочався в Конгрес-центрі СумДУ в рамках Меморандуму, підписаного облдержадміністрацією з проектом USAID “Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні “ВзаємоДія!”. Триватиме захід два дні, 13-14 листопада.

“Сумська область рухається у фарватері державних реформ, ініційованих Президентом України і Урядом, тому дуже важливим сьогодні є покращення комунікаційної спроможності нашої діяльності. Саме тому ми підписали Меморандум із Проектом “USAID ВзаємоДія”. Цікавою для нас є і концепція “Смарт-Сіті”, яка зараз активно впроваджується в багатьох містах України. “Смарт-Сіті” – це інноваційне місто, яке використовує інформаційні та комунікаційні технології й інші засоби для поліпшення якості життя. Запровадження вже системи “Смарт-Регіон”, а не лише “Смарт-Сіті”, для облдержадміністрації є сьогодні надзвичайно актуальним, оскільки це сприятиме розвитку якісного двостороннього зв’язку між владою та громадянами”, – сказав Микола Клочко.

Також він зазначив, що Сумська область може стати першим в Україні “смарт-регіоном”.

Нагадаємо, три області України стануть учасницями платформи ЄС Smart-спеціалізація. Це дозволить збільшити інвестиції у регіональну економіку.

Прямий ефір